Puberteit is gemakkelijk, zegt ze, hoewel het vaak gezien wordt als de periode waarin je het het lastigst hebt.

Waarom eigenlijk? Omdat je plots naar een moeilijkere school gaat? Omdat je plots vet, beugels en puisten krijgt? Is dat lastig?

Ja, dat is lastig. Op dat ogenblik kàn het niet erger. (tot wanneer het daadwerkelijk erger wordt, want dat gebeurt: gebroken harten en gebroken beloften.) Je voelt je misbegrepen en luistert naar deprimerende muziek, hoe escapadisch van je.

Wanneer je 21 wordt, zegt ze, gebeurt het pas echt. Er wordt van je verwacht dat je weet hoe alles werkt, en dat je kan meedraaien. Draai maar aan het wiel, en let op dat je er niet over valt, want het zou je wel eens kunnen verpletteren.

Ps: escapadisch was nog geen woord, maar nu dus wel.

Pss: een gebroken hart is altijd stom geweest

Psss: ik word bijna 21

Advertisements